Reuters съкращава работни места в редакциите си в Европа

В Италия беше обявено съкращаването на 16 работни места от общо 45 журналисти, което е една трета от персонала в Рим и Милано

Reuters съкращава работни места в редакциите си в Европа
Reuters обяви днес, че започва вътрешна реорганизация на европейските си редакции, която ще се изрази в съкращаване на работни места. Това ще стане основно в редакциите, които предлагат двуезични услуги в Италия, Германия и Франция, съобщиха запознати източници, цитирани от Франс прес.

"В някои редакции предвиждаме да слеем позициите на международни и вътрешни репортери, въпреки че ще продължим да правим новини на английски език и на местния език. Една редакция, два езика", заяви главният редактор за регионите Европа, Близкия Изток и Африка Саймън Робинсън в съобщение, което бе изпратено до европейските редакции, както и до Франс прес.

"Тази промяна ще се изразява в съкращаване на работни места в някои редакции", добави той.В Италия беше обявено съкращаването на 16 работни места от общо 45 журналисти, което е една трета от персонала в Рим и Милано, включително и целия фотографски отдел, се посочва в комюнике на италианската редакция, която стачкува в понеделник и вторник.В Германия се съкращават 10 работни места от 120, тоест "точно под прага от 10 процента, който би задължил Ройтерс да премине към прилагане на социален план", съобщава синдикален източник.Очаква се парижката редакция, в която работят 75 журналисти, да е следващата засегната , въпреки че за момента не е направено никакво съобщение", отбелязва синдикалист. 

Според него съкращения ще има и в редакцията на Ройтерс в Москва.В Лондон "старши репортери и редактори са насърчавани да напуснат с добри обезщетения", на основата на доброволно напускане, твърди журналист от тази редакция.
Коментари: 0