Скалата намери ключа към бизнес успеха

И стартира две компании през 2020 г.

Скалата намери ключа към бизнес успеха

Снимка: Wikipedia

4361 ~ 1 мин. четене

Пандемичната 2020 г. се оказа благодатна за Дуейн „Скалата“ Джонсън. С натрупаните нови 87.5 млн. долара, за втора поредна година той оглави класацията на Forbes за най-добре платените актьори в света. Нещо повече, насред кризата от коронавирус успя да стартира и две компании.

Още в началото на пандемията Джонсън пусна своята марка текила Teremana. През първите девет месеца от съществуването си от нея са продадени над 300 000 деветлитрови каси. Тази седмица пък актьорът обяви стартирането на новата си компания за енергийни напитки, ZOA Energy.

Според Джонсън част от ключа към успеха е да си най-умният човек в стаята, що се отнася до собственото ти поприще. Но също така и да се постараеш да се обградиш с хора, които

са много по-умни от вас в нещата, които правят“.

Всеки е амбициран, но успехът е плод на съвместни усилия, смята Джонсън. Затова той е намерил партньори в лицето на дългогодишния си партньор Дани Гарсия, треньора си Дейв Ренци и основателя на Juggernaut Capital Джон Шулман, с които стартира ZOA.

Години наред Джонсън искаше да навлезе в бизнеса с енергийни напитки. Въпреки това не бърза, защото вярва в необходимостта човек да се обгради с точните хора.

„Създаването на марка като ZOA или Teremana, особено по време на пандемията, беше много предизвикателно“, казва актьорът. Въпреки перипетиите обаче е научил много за бизнеса. Един от уроците е за комуникацията с потребителя – макар и от дистанция, диалогът с него остава важен и в извънредна ситуация като днешната решение може да се открие в интернет и социалните мрежи.

Подкрепи Economic.bg