Слаби корпоративни резултати понижиха индексите

Доларът със силно представяне спрямо основните си конкуренти

Слаби корпоративни резултати понижиха индексите
292 ~ 3 мин. четене
Изминалият ден на американските фондови пазари донесе понижения за основните индекси, след серия от слаби корпоративни резултати. Акциите на AT&T поевтиняха с над 4%, след като компанията разочарова инвеститорите с ниските си приходи за първото тримесечие на годината. Междувременно Caterpillar публикуваха отчет с по-добри от очакваните резултати, но акциите на компанията поевтиняха с 3%, заради прогнозите за потенциално отслабване на бизнеса в Китай. 

В края на сесията S&P500 и NASDAQ се отдалечиха от рекордните си върхове с понижения от съответно 0.22% и 0.23%, докато индустриалният Dow Jones изостана с 60 пункта.

Въпреки пониженията инвеститорите останаха оптимистично настроени, тъй като след приключване на търговията, Facebook и Microsoft надхвърлиха очакванията в отчетите си и акциите на двата технологични гиганта скочиха в следборсовите часове. 

Европейските пазари също приключиха деня с разнопосочни резултати. Немският DAX единствено успя да запише ръст от 0.63%, докато САС, FTSE и Stoxx600 изостанаха със съответно 0.28%, 0.68% и 0.12%. 

При валутната търговия щатският долар записа силно представяне спрямо основните си конкуренти, като най-голямо поскъпване от 0.7% „зелените пари“ регистрираха спрямо еврото.

Акцентите днес

Основен лихвен процент - Япония

В четвъртък ще се състои заседание на Централната банка на Япония, като очакванията са да не бъдат предприемани промени по паричната политика в страната. Банката все още се опитва да доближи нивото на инфлация до целевите 2%, но забавянето на икономическия растеж и неблагоприятните търговски условия за момента затрудняват постигането на целта.

Финансови отчети Q1 2019

В четвъртък за пореден ден инвеститорите ще насочат фокуса си към финансовите отчети на някои от най-големите компании на Wall Street. В часовете преди отварянето на щатската търговска сесия вниманието ще бъде насочено към резултатите на 3M Company и Comcast Corp., като очакванията за печалба на акция са съответно $2.50 и $0.66. След края на сесията своите отчети ще изнесат Ford Motor Company и Intel Corp., като консенсусните прогнози за печалба на акция са съответно $0.26 и $0.87.

Инструменти на фокус

Twitter Inc.

Компанията изненада приятно инвеститорите с последните си финансови отчети, което беше причината за успешния пробив на силната съпротива около $35 за акция. При евентуален тест на пробива, търсене на изходен вход за покупка ще бъде отлична инвестиция, като целта ще бъде достигане до нов исторически връх над $46.

GBP/USD

Британският паунд вече категорично проби долната граница на формиралия се триъгълник както и подкрепата на ниво 1.30, което приемаме за силен мечи сигнал в средносрочен план. Осцилаторът MACD вече се намира в отрицателна територия, което затвърждава очакванията ни за формиране на мечи тренд. За търгуващите на по-нискочестотни графики, всеки възходящ импулс на валутната двойка може да се използва с продажба до формирането на ново локално дъно.

XAG/USD

Поредното силно поевтиняване на среброто доведе до пробив на ключовата подкрепа от $15 за тройунция, което отваря перспектива за значително понижение. Ценният метал прави опит за тест на пробива, но е видно, че липса интерес от купувачите. Очакваме кратък период на консолидация, който да бъде последван от нова низходяща вълна с потенциал за достигане до ниво от $14.

DAX

Силното представяне на немския индекс доведе до пробив на горната граница на възходящия канал на движение, датиращ от началото на годината. Досегашната съпротива вече приема ролята на подкрепа, която очакваме да бъде тествана идните дни. При задържане над 12 000 пункта и формиране на нов възходящ импулс, вход в дълга позиция ще бъде оправдан.
Коментари: 0