Шефът на Royal Bank of Scotland напуска

Рос Макюън ще остане на поста до намиране на заместник

Шефът на Royal Bank of Scotland напуска
372 ~ 1 мин. четене
Royal Bank of Scotland plc обяви днес, че главният изпълнителен директор Рос Макюън е подал оставка от поста си, като сигнализира за обновяване на лидерството и ръководството на държавния кредитор, който върви към пълна частна собственост.

Роденият в Нова Зеландия Макюън, който е начело на RBS от октомври 2013 г., има 12-месечно предизвестие и ще остане на своя пост, докато бъде назначен наследник и не бъде извършено надлежно предаване на управлението, съобщиха от банката.

Това е втората ключова промяна в ръководния екип на RBS за по-малко от шест месеца след назначаването на Кейти Мъри за главен финансов директор на банката през декември миналата година.

Датата на заминаването на Макюън ще бъде потвърдена своевременно и Алисън Роуз, главен изпълнителен директор на банката за търговско и частно банкиране, се смята за един от фаворитите за неговото място.

"След повече от пет и половина години на надграждане и с много по-силна финансова позиция на банката, е време да се оттегля като главен изпълнителен директор", заяви Макюън в изявление.
Коментари: 0