Слабите резултати на Etsy доведоха до сътресения в компанията

Изпълнителният директор си отива, след като заемаше поста шест години

Слабите резултати на Etsy доведоха до сътресения в компанията
824 ~ 1 мин. четене
Незадоволителните финансови резултати, които популярният онлайн магазин за ръчно изработени стоки Etsy постигна през първото тримесечие, вече имат реални последици. Изпълнителният директор Чад Дикерсън бе отстранен след почти шест години управление. Освен това компанията планира да съкрати 8% от служителите си.

За периода януари – март приходите на компанията достигнаха 97 млн. долара, което е 18.4% ръст спрямо същия период на предходната година. Очакванията обаче бяха по-високи, а пропуснатите цели са отчетени като провал от акционерите. Общата загуба на Etsy за първото тримесечие е 421 хил. долара.

Базираната в Ню Йорк компания е посредничила за продажбата на продукти на обща стойност 719 млн. долара през първото тримесечие на 2017 г.

Дикерсън е дългогодишен служител в Etsy. Той е изпълнителен директор на компанията от 2011 г. Преди това, в продължение на три години, е главен технологичен директор.

Компанията обяви също, че скоро ще освободи 80 служители. Bloomberg съобщава, че Etsy дори преговаря с хедж фонд, който да придобие компанията.

На борсовата сесия във вторник акциите на Etsy поевтиняха с 14%.
Подкрепи Economic.bg