Слънчев бряг протестира шумно срещу Валери Симеонов

По данни на организаторите на събитието е имало около 1000 души

Слънчев бряг протестира шумно срещу Валери Симеонов
Около 1000 души се събраха на протест в Слънчев бряг, с който се обявиха против среднощните акции на вицепремиера Валери Симеонов в курорта, съобщиха организаторите на протеста. Той премина в оградена територия и беше охраняван от полицията през цялото време, съобщава bTV. Диджей пък пускаше музика, докато течеше недоволството.

Протестиращите, които бяха основно работници в курорта, поискаха по-скорошно разрешаване на проблема, който според тях е парализирал Слънчев бряг в последната седмица. Хората носеха плакати, на които пишеше "С нас ще си тръгнат и туристите", "Казва се Sunny, а не Silent beach" и др.

"Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най- малкото противоречи на закона", заяви организаторът на протеста Иван Дончев и обясни, че заведението, в което работи търпи финансови загуби, тъй като му се пречело да работи, въпреки че били спазени всички предписанията на институциите.

Организаторите на протеста обявиха, че все още никой не ги е поканил за обсъждане по наболялата тема. По техни данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта в различните клубове.

Миналата седмица той провери нивото на шума в някои от най-големите клубове в комплекса, като се стигна до спиране на музиката и отнемане на озвучителната техника в част от заведенията.
Коментари: 0