Слави Бинев поема комисията по култура и медии, Светлин Танчев - по еврофондове

ГЕРБ с 5 комисии, РБ с 3, АБВ, ПФ и ДПС с по 1

Слави Бинев поема комисията по култура и медии, Светлин Танчев - по еврофондове
284 ~ 2 мин. четене
Народното събрание избра членове и ръководство на 12 от 22 предвидени постоянни парламентарни комисии.
10 от комисиите не бяха разпределени поради липса на готовност от всички групи, като вероятно ще бъдат сформирани на утрешното заседание на парламента.

От сформираните 12 комисии ГЕРБ ще има председателско място на 5 - правни въпроси (Данаил Кирилов), здравеопазване (Стоян Тонев), околна среда и води (Станислав Иванов), контрол над службите и използването на СРС (Димитър Лазаров), вероизповеданията и правата на човека (Красимир Велчев).

Парламентарната група на БСП няма да има председател в 12-те сформирани днес комисии, като ще се задоволи само със зам.-председателски места съответно в правната комисия (Мая Манолова), регионалната (Дора Янкова), земеделие (Светла Бъчварова), труда и социалната политика (Георги Гьоков), здравеопазването (Емил Райнов), еврофондовете (Иван Иванов) и контрола над службите (Димитър Дъбов).

Едно председателско място засега получава ДПС, като бившият министър на труда и социалната политика Хасан Адемов ще оглави парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика. ДПС получава и пет зам.-председателски места в сформираните днес 12 комисии, сред които комисията по правни въпроси, земеделие, околна среда, транспорт и вероизповедания, съобщава БГНЕС.

Реформаторският блок ще има председател в 3 от сформираните днес комисии - по регионална политика в лицето на Найден Зеленогорски, по транспорт и съобщения в лицето на Гроздан Караджов и по земеделие - Румен Христов. Радан Кънев ще бъде зам.-председател на комисията по труда и социалната политика.

Патриотичният фронт получи председателското място на комисията по култура и медии, която ще бъде оглавена от Слави Бинев. Бинев ще бъде и зам.-председател на комисията по еврофондовете, а Валентин Касабов на тази по контрол над службите и използването на СРС.

Групата на "Български демократичен център" ще поеме председателството на комисията по европейски въпроси и еврофондове, която ще бъде оглавена от Светлин Танчев. БДЦ взима и зам.-председателски места в регионалната, здравната и транспортната комисии.

АБВ поема ръководството на една от сформираните днес комисии - тази по въпросите на децата, младежта и спорта, която ще бъде оглавена от Борислав Борисов. Бившият служебен министър на земеделието Иван Станков получава председателско място в съответната ресорна парламентарна комисия.
Подкрепи Economic.bg