След 5 месеца в казахстанския регулатор, Владимир Савов иска да се върне в КФН

Той е предложен за зам.-председател на регулатора, ръководещ „Застрахователен надзор“

След 5 месеца в казахстанския регулатор, Владимир Савов иска да се върне в КФН

Снимка: КФН

Дългогодишният член на Комисията за финансов надзор (КФН) Владимир Савов е предложен за зам.-председател на регулатора, ръководещ „Застрахователен надзор“. Номинацията му е от председателя на КФН Бойко Атанасов, а документите вече са внесени в деловодството на Народното събрание и трябва да бъдат разгледани от парламента.

В документите към номинацията на Савов се посочва, че в последните 5 месеца той е директор на департамента за регулаторна политика и стратегия на Независимия финансов регулатор в Казахстан.

Всъщност Владимир Савов беше временно изпълняващ длъжността зам.-председател на управление „Застрахователен надзор“ в продължение на 9 месеца, след като дългогодишният титуляр Ралица Агайн подаде оставка през лятото на 2018 г. покрай фалита на застрахователната компания „Олимпик“.

През януари 2020 г., дни преди да изтече редовния му 6-годишен мандат като член на КФН, Савов изненадващо подаде оставка, а парламентът го освободи с голямо мнозинство. Сега става ясно, че той е напуснал, за да участва в управлението на казахстанския регулатор.

Коментари: 0