Следващата седмица пускат движението по „Т. Каблешков“ и затварят „Пенчо Славейков“ в София

От неделя, 15 юли, ще се отвори за движение ул. “Георги Софийски“

Следващата седмица пускат движението по „Т. Каблешков“ и затварят „Пенчо Славейков“ в София
1984 ~ 2 мин. четене

В четвъртък, 19 юли, ще бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул.„Майор Горталов“, който е разширен като четирилентов булевард. В момента се извършва полагане на последния пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като днес, заедно със заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев провериха работата на обекта.

Обектът ще бъде завършен изпреварващо, ден преди крайния срок 20 юли. Предвидени са сериозни санкции за забавяне и качество, а гаранционният срок е пет години за пътната част и осем години за инженерната инфраструктура. "Участъкът е малък, но бяха изпълнени важни инженерни мрежи, тротоари и осветление. Разделителната ивица ще бъде озеленена, а на есен ще се засадят и дървета", коментира кметът.

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул.“Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“.

Планираме, след като пуснем движението по бул. “Тодор Каблешков“ да започне разширението на следващия етап на бул.“Монтевидео“ от ул. “Боряна“ до бул. “Никола Петков“, каза още кметицата.

От 16 юли, понеделник, започва изграждането на подлез в района на бул. "Пенчо Славейков“ и бъдещата метростанция от третия лъч. От неделя, 15 юли, ще се отвори за движение ул. “Георги Софийски“. Частично ще бъде затворен за движение бул. “Пенчо Славейков“ в участъка между бул. “Прага“ и бул. “Витоша“. 

Във връзка с организацията на движение по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев проведе и среща с ръководствата на намиращите се в района лечебни заведения с цел обсъждане на движението на автомобилите за спешна помощ.

Работи се и по вътрешно-квартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде обновена изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. 

В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево” в район „Възраждане”, ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ремонт на ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще бъде подменен водопровод.

Подкрепи Economic.bg