КЗК разреши покупката на „Мегапарк“ от Lion’s Head

Сделката се счита за най-голямата подобна след кризата

КЗК разреши покупката на „Мегапарк“ от Lion’s Head

Снимка: Мегапарк

2627 ~ 1 мин. четене
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за покупката на бизнес център „Мегапарк“ от фонда за инвестиции в имоти с южноафриканско и българско участие Lion’s Head. До момента собственици на сградата бяха австрийските фондове Universale International Realitäten (100% дъщерна компания на Unicredit Bank Austria) и CA Immo, както и управляващото дружество, което държи 1.5% от капитала. 

Сделката, макар и без оповестена сума, е най-голямата в офис сегмента у нас след кризата. „Мегапарк“ разполага със 75 хил. кв. м. офис площи, като сред наемателите му са международни компании като PPD,Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway, Deichmann.

Инвестиционният фонд Lion’s Head се състои от българския холдинг за недвижими имоти AG Capital на Христо Илиев и южноафриканския фонд Old Mutual Group. В портфолиото на фонда е й „Полиграфия офис център“, както и румънски офис комплекс Oregon Park, ситуиран в Букурещ.

Посочените пред КЗК мотиви за покупка на офис центъра са благоприятната инвестиционна страна у нас, както и възможността да се придобият качествени активи на пазара на офис площи. Холдингът посочва още, че пазарът на недвижими имоти и особено на офис площи у нас се възражда след финансовата криза от 2008 г. 
Подкрепи Economic.bg