Смартфон, който зарежда друг смартфон – Huawei представи Mate 20 Pro

Устройството идва и с тройна Leica камера

Смартфон, който зарежда друг смартфон – Huawei представи Mate 20 Pro

Снимка: Huawei

Производителите на телефони вече представиха водещите си устройства, след което се отдръпнаха от сцената в очакване на продажбите през празничния сезон. За един от тях обаче шоуто продължава. Китайският гигант Huawei днес анонсира флагманите Mate 20 и Mate 20 Pro, които идват с привлекателни функции. 

Една от най-любопитните е опцията за безжично зареждане в Mate 20 Pro, която позволява на смартфона да зарежда безжично друг смартфон, включително на чужди марки. 

Функцията не може да бъде открита в никое друго устройство на пазара, пише Engadget. От изданието обясняват, че Mate 20 Pro може да зарежда не само безжичните слушалки Freebuds 2 на Huawei, а на практика всяка джаджа, поддържаща Qi стандарта. Това дава възможност на човек да сподели електрическия заряд на своя телефон и да отдаде енергия на приятел в нужда например, пък дори той да е собственик на друга марка телефон. 

Иначе благодарение на супер бързото зареждане самият Mate 20 Pro може да се напълни от 0 до 70% за 30 минути. 

За любителите на фотографията китайският производител отново предлага камера, разработена съвместно с Leica. И то тройна камера. Най-общо тя идва с променливо фокусно разстояние от 16 до 80 мм и разтвор на диафрагмата от f/1.8 до f/2.4. 

Трите камери са: 
  1. 40-мегапикселова ocнoвнa леща c eĸвивaлeнтнo фoĸycнo paзcтoяниe 28 мм и cвeтлocилa f/1.8; 
  2. 8-мегапикселова ĸaмepa c 80 мм зyм oбeĸтив, ocигypявaщa тpиĸpaтнo oптичнo и пeтĸpaтнo xибpиднo yвeличeниe. Диафрагмата се отваря до f/2.4;
  3. 20-мегапикселова ĸaмepa c 16 мм oбeĸтив и aпepтypa f/2.2, осигуряваща възможност за заснемането на cвpъxшиpoĸoъгълни cнимĸи.
Какво още има Mate 20 Pro:  
  • 6.39-инчов OLED дисплей с резолюция 3120х1440 
  • 6GB RAM
  • 128GB флаш памет 
  • 4200 mAh батерия 
  • Защита от влага и прах клас IP68

Коментари: 0