Топ производител на физиотерапевтични уреди търси нови кадри в България

Базираната в Пловдив BTL Industries планира разширяване на продуктовото си портфолио и на пазарите, с които търгува

Топ производител на физиотерапевтични уреди търси нови кадри в България

Снимка: Economic.bg/ Цветан Петров

Автор: Цветан Петров
Един от трите най-големи производители на уреди за физиотерапия и естетична медицина в света предстои да наеме над 80 души поради предстоящо разширяване на дейността си. Става дума за базираната в Пловдив BTL Industries, която е част от чешката международна група BTL. Това каза пред репортери изпълнителният директор на компанията Георги Петков на специално събитие, на което бяха представени най-новите продукти на фирмата.


Най-актуалният от тях е Emsculpt, който чрез вибрации топи мазнините и едновременно с това стяга мускулите. Към уреда вече има голям интерес на американския пазар, където вече се продава. Предстои от началото на 2019 г. да стартират и продажбите му в Европа. Именно затова на BTL ще ѝ трябват още хора в производството, което е изцяло в Пловдив. Другата причина е, че компанията има амбиции да пробие в Африка и Арабския свят.

Компанията обърна специално внимание на своя уред BTL Super Inductive System за високоинтензивна магнитотерапия, позволяваща „революционно облекчаване на болката“, по думите на Димитър Стамов, мениджър в компанията. Въпросният уред, представен в България в началото на годината, се използва за лечение на редица заболявания на мускулите. Благодарение на този апарат се постига бързо възстановяване на периферни нерви след различни увреждания. Той допринася и за подобряване на състоянието на мускулите след прекаран инсулт и лекува травми на раменната става. Така с един апарат се решават редица проблеми, които обикновено изискват използването на повече медицинска техника.


„Амбицията на целия екип на BTL Industries е не просто да произвежда медицинска апаратура, но да създава иновации, които променят индустрията. Вярваме, че така допринасяме за осигуряването на по-качествено здравно обслужване в световен мащаб и за превенцията и лечението на различни заболявания“, коментира Георги Петков. Той добави, че в дългосрочен план компанията планира да произвежда и продукти за други сфери - роботика, хирургия, неврология, спешна медицина.


Фирмата, базирана в Града под тепетата, произвежда уреди за всички 55 дъщерни дружества на BTL, които впоследствие пласират медицинските инструменти в държави по целия свят. Тъй като работата не е малко, а 210-те души, наети за производството, са специалисти, фирмата се стреми да ги задържи чрез различни облаги и предимства пред конкуренцията. Въпросните добри условия за работа ще важат и за новопостъпилите в компанията.
Коментари: 0