София с най-високо заснетата панорама в света

Кадърът е направен на 1300 м надморска височина

София с най-високо заснетата панорама в света

София може да се гордее с най-високо заснетата гигапикселова панорама в света. Кадрите са направени на цели 1300 м надморска височина. В още нещо тази снимка е уникална за света. За първи път две отделни панорами са заснети от едно и също място, но по различно време на деня и после са синхронизирани и обединени в една огромна фотография.

Размерът на снимката е 32 гигапиксела, което пък я прави най-голямата на Балканите. А също така е и първото подобно фотографско предизвикателство в България. 

Високото качество на панорамата позволява огромно увеличение, с което се вижда дори прането по балконите. Част от услугите е показване на забележителностите на столицата, а с друго приложение може да видите сравнение между София през 2010 г. и през 2014 г.

Разхордката из уникалната панорама е достъпна както през комютри, така и през мобилни телефони. Може да се насладите на уникалната панорама на gigasofia.com.

Нейният автор се представя просто като Димитър. Изработва виртуални панорами от 2006 г. Завършил е финанси, но в полето професия винаги пише фотограф.

Коментари: 0