Соларният покрив на Tesla ще струва по-малко от обикновения

Новият продукт излиза в продажба през 2017 г.

Соларният покрив на Tesla ще струва по-малко от обикновения
54664 ~ 1 мин. четене

Соларният покрив, който компанията Tesla представи наскоро, ще струва по-малко от един обикновен, коментира създателят на Tesla Илън Мъск. Новият продукт на производителя на електромобили ще излезе в продажба през 2017 г.

„Соларният покрив всъщност ще струва по-малко от един нормален покрив, без да се взима под внимание стойността на електроенергията ", каза той. "Така че основното твърдение би било, ако искате един покрив, който изглежда по-добре, отколкото един нормален покрив, издържа два пъти по-дълго, разходите са по-малко заради начина, по който генерира електричество? Тогава защо да получите нещо друго?"

Вече 85% от акционерите на Tesla Motors и енергийната компания SolarCity са одобрили сливането на двете компании, което се очаква да приключи скоро. С последния си продукт Tesla доказа, че двете фирми могат да си бъдат полезни в разработката на иновационни технологии.

В края на октомври американският производител на електрически автомобили Tesla Motors представи нов модел слънчеви батерии, предназначени за монтаж на покриви на къщи. Чрез Powerwall 2.0 се натрупва получената от слънцето електроенергия и се превръща в електроенергия, която осветява и затопля къщата. Покрития са налични в четири дизайна: стъклени и шистови плочки, керемиди и текстурирано стъкло. 

Все още не е ясно точно колко ще струва иновативният продукт на Tesla за дома, но е ясно едно - компанията ще преобърне строителния пазар и представите ни за бъдещето на умните домове. 

Подкрепи Economic.bg