Спадът в търсенето на iPhone засяга и приходите на доставчиците на Apple

Феновете на марката са разочаровани от факта, че новите модели не се различават много от предишната версия

Спадът в търсенето на iPhone засяга и приходите на доставчиците на Apple
148 ~ 1 мин. четене

Доставчици на компоненти за Apple Inc. предупреждават за евентуално намаляване на приходите, което се дължи на по-малкото активни, отколкото се очакваше, продажби на новото поколение iPhone 6s, пише вестник The Wall Street Journal.

Производителят на микрочипове Taiwan Semiconductor Manufacturing даде прогноза, че през първото тримесечие на 2016 г. приходите може да намалеят с 11% на годишна база. Компанията получава 20% от приходите си от продажби на микрочипове Apple.

Lagran Precision, която произвежда камери за смартфони, очаква "по-скоро слабо първо тримесечие", а Catcher Technology, която произвежда метални корпуси за iPhone, прогнозира нулев растеж на приходите. И двете компании са разположени в Тайван.

Първата половина на годината традиционно се смята за "слаб сезон" за електрониката, но тази година контрастът може да стане особено силно изразен заради продажбите на iPhone 6S и iPhone 6S Plus, представени през есента, които значително изостават от своя предшественик, iPhone 6, който бе представен преди една година, казват близки източници на Apple. В частност, феновете на Apple са разочаровани от факта, че новите модели не се различават много от предишната версия.

Миналата седмица Apple намали прогнозата си за обема на поръчките към своите доставчици. Цената на акциите на компанията паднаха под $ 100 за първи път от 15 месеца.

Въпреки това, прогнозите на всички доставчици през 2016 г. като цяло са оптимистични, защото всеки очаква следващия смартфон на Apple, който вероятно ще има голям брой нови функции. Apple обикновено представя iPhone моделите с големи промени на всеки две години.

Подкрепи Economic.bg