„Спиди Груп” и „Виена Реал Естейт” придобиха базата на СОМАТ в Горубляне

Сделката е на стойност 46 милиона лева

„Спиди Груп” и „Виена Реал Естейт” придобиха базата на СОМАТ в Горубляне
5230 ~ 1 мин. четене

„Спиди Груп” АД и „Виена Реал Естейт” ЕАД подписаха окончателна сделка за придобиването на база СОМАТ в кв. „Горубляне”, София. С това „Спиди Груп” влиза в бизнеса с недвижимите имоти, като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио. От своя страна, „Виена Реал Естейт” ще има възможност да оптимизира капиталовата си структура и да запази миноритарно участие в този бизнес имот.

Сделката е на стойност 46 млн. лв., като значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем. Всички имоти, предмет на сделката, са придобити от новоучреденото дружество „София Сити Лоджистик Парк” ООД, в което собствеността е разпределена 76% за „Спиди Груп” АД и 24% за „Виена Реал Естейт” ЕАД.

„София Сити Лоджистик Парк” ще е и новото търговско име, под което ще оперира логистичната база. Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които „Мувио лоджистикс”, „Балкан лоджистик сървисиз”, „Спиди” АД, „Девин”, „Балкан стар ритейл”, „Ауто Франс”, „Европарт”, „Глобал рент” и др.

Плановете за развитие на парка ще са фокусирани върху поддържане на дългосрочни отношения с наемателите, подобряване на качеството на услугите и създаване на максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

От „Спиди Груп” АД уточняват, че куриерска компания „Спиди” АД няма никакво отношение към сделката. „Спиди” АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.

Подкрепи Economic.bg