Срив в продажбите на Volkswagen в САЩ

Колите, пласирани от компанията на американския пазар, са с 25% по-малко

Срив в продажбите на Volkswagen в САЩ

Срив в продажбите на автомобилите на Volkswagen в САЩ. Германската компания вече усеща негативния ефект от скандала с вредните емисии.

С близо 1/4 са спаднали продажбите на автомобилите й в Америка през ноември. Това отчетоха от компанията. Също засегнатата от скандала дъщерна компания Audi успява да отчете само минимален ръст. Доста по-добре се справя международната конкуренция, предава DPA.

Volkswagen US обвини за срива в продажбите самоналожената заради аферата забрана за продажби на колите с 2- и 3-литрови дизелови двигатели. Пазарни наблюдатели съобщиха за сериозна пазарна офанзива с намаления на цените в САЩ, но и при бензиновите двигатели VW отчита спад на продажбите. Особено при моделите Passat и Jetta, които са най-важни за компанията, положението е доста плачевно. В допълнение, самият ноември е имал с 2 работни дни по-малко, спрямо същия месец година по-рано. 

На 4 ноември Volkswagen спря продажбите на своите модели с дизелови двигатели, след като американските власти уличиха фирмата в измама. На колите имало монтирани устройства, които лъжели апаратите за екологичен контрол.

След скандала се оказа, че американците са спрели да купуват и бензиновите автомобили на марката.

Volkswagen тепърва ще се готви за големи дела  за обезщетения за милиарди долари. 

Коментари: 0