Start It Smart набира участници за третия сезон на програмата си

Проектът подготвя млади предприемачи за развитие на бизнеса им и привличане на рискови инвеститори

Start It Smart набира участници за третия сезон на програмата си

Преакселераторската програма на Start It Smart започна да приема кандидатури за третия си сезон. Апликационната процедура е отворена за всички желаещи млади предприемачи. Одобрените участници ще преминат през единствената по рода си на Балканския полуостров интензивна програма за обучение и менторство в сферата на стартирането на бизнес, разработката на продукт, развитието на клиентите, креативност, иновации и личностно развитие. Програмата е с продължителност 10 седмици и ще стартира на 16 февруари.

След два успешни сезона преакселераторът на Start It Smart се наложи като важното липсващо звено в предприемаческата екосистема у нас и много от стартъп проектите, преминали през него, вече са финансирани от инвестиционни фондове. 

През отминалата година Start It Smart постигна и ключово партньорство с най-успешната преакселераторска програма в света Startup NEXT. Това ще позволи стартъпите с най-голям потенциал от програмата да вземат участие на годишното събитие (Demo Day), организирано от Startup NEXT в Сан Франциско. По този начин преакселераторът на Start It Smart позволява на екипи от България да покажат какво могат на най-голямата предприемаческа сцена в световен мащаб.

Както и в предните издания на програмата, няма ограничения в идеите, с които екипите могат да кандидатстват. Целта на програмата е да се фокусира върху хората, които са готови на всичко, за да превърнат идеята си в успешен бизнес и не се страхуват да поемат необходимия риск. Всички желаещи могат да кандидатстват като попълнят контактната форма на адрес https://www.f6s.com/preaccelerators3#/apply. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари.

До момента в предприемаческата програма на Start It Smart са взели участие общо 30 екипа от млади предприемачи, а над 60 ментора са им помогнали да реализират идеите си. Три стартъпа от портфолиото на програмата са номинирани за участие в годишния Demo Day, организиран от Startup Next в Сан Франциско през февруари. Други три стартъпа са получили финансиране от българския акселератор Eleven, а два са привлекли частни инвеститори.

Повече информация за проекта е достъпна на адрес  http://pre.startitsmart.com/

Коментари: 0