Стартира гласуването в „Кмет на годината“ 2021

Гражданите ще могат да дадат оценка за работата на своя кмет – положителна или отрицателна

Стартира гласуването в „Кмет на годината“ 2021

Снимка: Кмета.бг

5766 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

За девета поредна година българските граждани имат шанс да дадат оценка за работата на всички 265* кмета на населени места в страната. Те могат да гласуват положително за своя градоначалник, или да изберат друг, с което да поставят негативна оценка за състоянието на местната власт в своето населено място.

От днес стартира гласуването в платформата kmetnagodinata.bg, като отличените кметове ще бъдат наградени по време на церемонията на конкурса „Кмет на годината“.

Гласуването ще продължи до 13 октомври. Два дни по-късно официално ще бъдат обявени победителите в „Кмет на годината“. Градоначалниците са номинирани в 7 категории, а гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години.

Общините са разделени в три категории – големи, средни и малки – според последните данни, предоставени от Националния статистически институт. Тази година ще има и специална награда от Economic.bg за инвестиция.

Надпреварата се организира от националната електронна медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg. И двете медии са насочени приоритетно към работата на общините.

През годините конкурсът „Кмет на годината“ се превърна във важен мост между местната власт, държавните институции и гражданите. Той се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин и вече представлява една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.

Ето и категориите:

  • Кмет на годината
  • Кмет на гражданите
  • Smart City
  • Спорт и младежки инициативи
  • Градска среда
  • Туризъм и култура
  • Зелена община

*Четири общини няма да имат свои представители в конкурса „Кмет на годината“ – Благоевград, Калояново, Стражица и Вълчи дол.

Подкрепи Economic.bg