И строежът на магистрала „Струма“ ще се забави

Проблем са три свлачища около тунел „Железница“, които са открити още преди година и половина

И строежът на магистрала „Струма“ ще се забави

Снимка: МРРБ

2135 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Строителството на участъка от магистрала „Струма“ между Благоевград и Симитли може да се забави. Проблеми са констатирани при три свлачища от двете страни на тунел „Железница“, който е част от лота на магистралата. Това стана ясно след инспекция на място на зам.-регионалният министър Иван Шишков.

Едното свлачище е в края на автомагистралата, непосредствено преди моста за вход в строящия се тунел. Другите две свлачища са след тунелите в посока Симитли. Именно заради първото свлачище, още преди година и половина строителството на магистралата е спряно, коментира Шишков. Едва сега в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат внесени документи за укрепване на свлачищата.

Останах неприятно изненадан. Направили сме строителна проверка по документи и сме установили, че на две от местата има свлачища“, заяви Шишков, цитиран от БГНЕС.

Според зам.-министъра строителството на тунела най-вероятно ще завърши в срок – април 2022 г. След като внесените документи за укрепване на свлачищата бъдат прегледани, ще има повече яснота срока, в който ще бъде завършен целия участък от магистралата.

Магистрала „Струма“ ще бъде завършена, въпросът е кога.“

Т.нар. железен мост в Симитли ще бъде демонтиран, а на негово място ще се построи нов такъв. Целта е повишаване на безопасността на пътуващите. Съоръжението ще осигурява достъп до магистралата. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на стойност близо 4 млн. лв., осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“, е до края на годината.

Подкрепи Economic.bg