Столична община една година проверява с колко павета разполага

Резултати от проверката трябва да има до дни, заяви столичният кмет

Столична община една година проверява с колко павета разполага

Снимка: Economic.bg

Общината проверява от една година как се съхраняват паветата, премахнати от улиците на София. Проверката трябва да даде резултати до дни, съобщи пред медии столичният кмет Йорданка Фандъкова. Нейният коментар дойде след информацията, че общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева са подали сигнал в прокуратурата за липсващи 8000 тона павета, извадени при ремонти на улици в София в периода 2007-2017 г. Подозренията на двамата са, че може паветата да са продадени.

Данните им са базирани на официални отговори до тях от Фандъкова, бившия зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев и управителя на "Софинвет" Чавдар Гигов през миналата година за количеството на стари павета.Тогава Фандъкова обеща проверка по случая и на общинското дружество „Софинвест“, отговарящо за съхранението на премахнатите павета.

"Изненадана съм, че този сигнал се подада дни, седмици, преди да са готови резултатите от проверката, която възложих след сигнал от г-н Божков до мен още миналата година", каза Фандъкова. Тя допълни, че няма информация за изчезнали стари павета. 

По думите на столичния кмет именно старите павета са ползвани за ремонта на ул. „Солунска“ и „Вашингтон“.
Коментари: 0