Част от членовете на Строителната камара не одобряват увлоненията в АПИ

По думите им Атанасов заема поста в АПИ от декември 2016 г. и времето е недостатъчно, за да „се възстановят всички поражения\"

Част от членовете на Строителната камара не одобряват увлоненията в АПИ
4208 ~ 1 мин. четене

В официално обръщение членовете на Строителната камара заявяват, че служебният премиер Огнян Герджиков неправомерно е освободил от длъжност шефа на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Той бе уволнен преди дни заради смъртния случай в тунел "Ечемишка".

„В този акт нямаше нищо необичайно, ако не се бяхте аргументирали с квалификацията „престъпна небрежност“, смятат от камарата. По думите им Атанасов заема поста в АПИ от декември 2016 г. и времето е недостатъчно, за да „се възстановят всички поражения, които политическата класа нанесе“.

От Строителната камара изразиха надежда, че тунелът „Ечемишка“ ще бъде отворен възможно най-скоро, както обещават управляващите.

Под обръщението са се подписали членовете на камарата: Веселин Воденичаров, изпълнителен директор на „Автомагистрали Хемус“, Юлиян Инджов, собственик на „Иса 2000“ ЕООД, Николай Ръжев, директор на „Автомагистрали Хемус“, Любомир Галчев, собственик на „Галчев Инженеринг“ и др.

Малко по-късно обаче от Строителната камара отрекоха това да е официална позиция на тяхната организация. „Във връзка с разпространено Обръщение от инж. Юлиян Инджов, инж. Веселин Воденичаров и инж. Николай Ръжев Ви информираме, че то е частно мнение, не е обсъждано в ръководните органи на КСБ, не изразява официална позиция на Камарата на строителите в България и по никакъв начин не ангажира организацията“, пишат от КСБ в опровержение, изпратено до медиите.

Подкрепи Economic.bg