Съоснователят на Apple стартира мистериозна космическа компания

По думите на Стив Возняк тя е различна от всички останали, но само загатва за това в публикувано видео

Съоснователят на Apple стартира мистериозна космическа компания

Снимка: БТА

868 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Стив Возняк, един от основателите на Apple, стартира нова космическа компания, наречена Privateer. Това става ясно от видео в YouTube, което обаче не дава кой знае колко повече яснота.

Стартира частна космическа компания, различна от останалите“, написа Возняк в Twitter в неделя с линк към едноминутния клип.

Возняк не казва каква е целта на компанията. Съобщение, забелязано от Gizmodo, подсказва какъв ще е фокусът на дейността – а именно „наблюдение и почистване на обекти в космоса“. В него е цитиран основателя, който е коментирал, че иска „да запази пространството достъпно за бъдещите поколения“. 

Космическите отпадъци са нарастваща заплаха и стартиращите фирми се опитват да се включат в доходния бизнес за почистването им. 

Посоката се потвърждава и от дикторския глас във видеото, в което се казва: „Заедно ще стигнем далеч. Ще се грижим един за друг, ще решаваме проблеми заедно. Това не е състезание или игра.“

Допълва се още, че "от нас зависи да се погрижим за това, което имаме, така че следващото поколение да бъде по-добро заедно".

На уебсайта на Privateer пише, че компанията все още е в скрит режим. Там към момента не се предоставя никаква информация, освен страница за контакт. Очаква се повече информация да бъде изнесена в идните на конференцията Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS) в Мауи, Хавай.

Подкрепи Economic.bg