Тайно убежище на Ескобар днес е 5-звезден комплекс

Тайно убежище на Ескобар днес е 5-звезден комплекс

Снимка: Facebook профил

По време на царуването си като нарко лидер Пабло Ескобар е построил много убежища. Едно от тях - имение на брега на модерния Тулум, Мексико, отдавна е забравено след смъртта му през 1993 година. Имотът е преоткрит през 2003 г. и е върнат на първоначалния собственик.

След това през 2012 г. някой вижда сериозен потенциал в имота. Този някой е колекционерът на изкуство Лио Малка от Ню Йорк. Той купува имението и го превръща в прекрасен, изпълнен с изкуство, курорт от висок клас. Casa Malca отваря през 2015 година.

Casa Malca съчетава най-доброто съвременно изкуство в света с прекрасен спа център като релаксация. Комплексът е разположен на един от най-горещите плажове в Мексико.

Най-прекрасна в комплекса е малка къща на плажа. Хотелът разполага с 42 стаи, всяка от които е само на няколко крачки от белия пясъчен плаж. Стаите са декорирани в неутрална палитра с ярки цветни акценти.

Хотелът разполага с два ресторанта, предлагащи кухня от Юкатан като риба на скара с habaneros.

Основният ресторант Философия сервира мексиканската храна с международен привкус. Барът на покрива предлага панорамна гледка към океана, плажа и джунглите на Юкатан.

Курортът е глътка свеж въздух в района, доминиран от масивни, големи имения и олинклузив курорти.

Коментари: 0