Търсят десетте най-изявени млади личности на България за 2016 г.

Номинации се приемат до 25 март 2016 г.

Търсят десетте най-изявени млади личности на България за 2016 г.
3941 ~ 2 мин. четене

Международната младежка камара в България (Junior Chamber International България) търси десетте най-изявени млади личности на България за 2016 г. Номинациите се събират за втора поредна година у нас в рамките на световноизвестния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). 

Проектът цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат от 26 януари до 25 март 2016 г. чрез попълване на електронния формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

Бизнес, икономика и/или предприемачество;

Политика, право и/или постижения в държавната администрация;

Академични постижения или лидерство;

Културни постижения;

Морално лидерство и/или защита на околната среда;

Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;

Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;

Научни и/или технологични разработки;

Личностно развитие и/или постижения;

Иновации в медицината.

    Номинациите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония през месец май.

    Десетимата победители ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България - София Калинова.

    Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата:  http://toyp.jci.bg.

    Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

    Подкрепи Economic.bg