Телефонните кабини в Лондон стават офиси

Най-популярният символ на Лондон, в който има толкова много чар, ще бъде модернизиран

Телефонните кабини в Лондон стават офиси
Автор: Александра Сотирова

Червените телефонни кабини – най-популярният символ на Лондон, в който има толкова много чар, ще бъдат преобразувани на офиси.

Да пишете писма, да отговаряте на мейли или да принтирате документи – всичко това ще бъде възможно в легендарните телефонни кабини на града. Решението за модернизацията не идва от англичаните, колкото и да е странно, а от американското бюро Bar Works.


В кабината вече ще има 25-инчов компютър, принтер, скенер и дори кафе машина - всичко, което е необходимо на един офис. Засега планът е да се оборудват 20 обекта в централната част на Лондон. Компанията планира нововъведенията в следващите 8-10 седмици.

Ако идеята стане популярна, след това ще се преобразят още телефонни кабини. Всеки, който желае да работи в червения мини-офис, трябва да изтегли приложението Bar Works, чрез което ще може запази кабина. Цената ще бъде $29 на месец, за  достъп 24/7 в новите кабини, наречени Pod Works. За скъпия Лондон - това е невероятно изгодно предложение.

Bar Works стартира проекта заедно с компанията Red Kiosk. Те са преобразили кабините с кафе, бар, машини за млечни шейкове и магазини за сувенири.


Британците не толкова отдавна бяха изправени пред проблема с кабините. Техните най-традиционни обекти постепенно започнаха да изчезват от ландшафта на града. От 2002 г. насам броят им спадна почти 2 пъти от 92 хиляди до 48 хиляди. За да се предотврати изчезването на червените кабини, бе взето решение да ги направят модерни и полезни. В края на краищата в момента никой не използва обществен телефон.

Коментари: 0