Телефонните кабини в Лондон заживяват нов живот

В тях вече се предлагат безжичен интернет, топли напитки, сладолед и контакти за ел. мрежа

Телефонните кабини в Лондон заживяват нов живот

В ерата на смартфоните и доста силно развитите мобилни комуникации – прословутите червени телефонни кабини в Лондон остават просто символ от миналото. Една компания обаче се опитва да им вдъхне нов живот, като ги превърне в малки офиси.

Идеята е хората, които обикновено вършат работа на преносимите си компютри в кафенетата, да използват новите услуги в преобразените червени кабини.


В тях вече се предлагат безжичен интернет, контакти за електрическата мрежа, принтери, скенери, дори кафе и чай. Първите подобни малки офиси вече са отворени от този месец, а до Коледа се очаква броят им да достигне 50. Абонаментът за ползването им е 25 паунда на месец.

Телефонните кабини отдавна предизвикват интереса на обществото в Обединеното кралство. В стремежа си да запазят емблематичните артефакти на британската култура, местните власти и предприемачи ги превръщат в будки за кафе, сладолед, обекти за почистване на обувки. 


На Bloomsbury Square в Лондон млад бизнесмен, притежаващ семейна кетъринг компания, превърна една от кабините в мини-ресторант. Обектът предлага 5 различни ястия, които се променят, взависимост от сезона. Те са приготвени със свежи продукти и са на напълно достъпна цена. 

В Шотландия пък местно кметство нае една от кабините и я превърна в най-малкото интернет кафе. Друга кабина в планинската държава пък бе оборудвана с дефибрилатор, заради масовите оплаквания от сърдечни проблеми на живущите в района.

 

Коментари: 0