\"Калашников\" започва производство на медицински и строителни инструменти

Решението е взето след работна среща с Владимир Путин

\

Концернът „Калашников” може да започне производството на медицински и строителни инструменти, това заяви вицепремиерът Дмитрий Розгин, цитиран от „Интерфакс”.

„Днес ние обсъждаме възможността за това концернът „Калашников” да започне ново производство на медицински или строителни инструменти.

Ние много пъти сме обсъждали диверсификацията на военното производство, искаме да създадем продукция въз основа на най-новите технологични съоръжения на гражданските производства.

 „По поръчка на военно-промишлената комисия ще проведем голяма конференция, където акцентът ще бъде опитът на компания „Калашников” и това как нашето дружество не тежи на бюджета, който вече е напълно изразходен. Трябва да превъоражим производството и да го правим ултрамодерно, акцентирайки не само върху решението на въпросите за отбраната и безопасността, но и върху високотехнологичното гражданско производство”, заяви Розгин. 

Вчера президентът на Русия Владимир Путин се срещна с работна група от "Калашников" и заяви, че военното дружество трябва да увеличи обема на гражданско производство. 

Коментари: 0