Tesla изтегля хиляди коли заради разхлабени болтове

Няма информация за причинени инциденти вследствие на техническия проблем

Tesla изтегля хиляди коли заради разхлабени болтове

Снимка: Unsplash

392 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Tesla Inc изтегля близо 6000 автомобила в САЩ заради опасения, че болтове в спирачния апарат могат да бъдат разхлабени. Потенциално това би могло да доведе до загуба на налягане в гумите, показват документи, цитирани от Reuters. Проблемът засяга превозни средства Model 3 и Model Y, произведени съответно 2019-2021 и 2020-2021 г.

Няма информация за причинени катастрофи или наранявания, произтичащи от тази неизправност, става ясно от изпратената декларация на Tesla до Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA). Очаква се компанията да инспектира и затегне или замени болтовете, ако е необходимо.

Според Tesla разхлабените болтове на шублерите могат да направят така, че спирачният апарат да се отдели и да се доближи до джантата на колелото. При „много редки обстоятелства“ това може да доведе до загуба на налягане в гумите.

В декларацията до NHTSA се казва, че Tesla е узнала през декември за техническия проблем, когато е идентифицирала неизправността в най-новия Model Y. Оттогава насам е предприела мерки за предотвратяване на разхлабването на болтовете при процеса на сглобяване.

Коментари: 0