Tesla слага край на безплатните зареждания

След 1 януари 2017 г. клиентите ще си плащат, за да използват системата Supercharge

Tesla слага край на безплатните зареждания
1976 ~ 1 мин. четене
Американската компания за електрически автомобили Tesla обяви днес, че възнамерява да прекрати безплатното и неограничено ползване на мрежата за зареждане Supercharger. Нововъведението ще важи само за най-новите собственици на автомобили на компанията, закупени след 1 януари 2017 г. 

Tesla планира да предоставя пакети за 400 kWh свободно зареждане, след което то ще се заплаща. Шофьорите ще могат да изминат с него около 1600 км годишно.

В изявлението на компанията се казва, че въпреки въвеждането на такса, която ще се покачва постепенно до определена стойност, зареждането с електрически автомобили ще струва пак значително по-малко, отколкото с гориво. 

Бъдещите модели на компанията ще бъдат оборудвани със специален вграден хардуер, който ще служи за зареждане със системата Supercharge. 

Сегашните собственици на автомобили, както и клиентите поръчали коли преди тази дата и са ги получили от 1 април, няма да плащат за зареждане, пише automedia. 

С тази промяна компанията цели да инвестира повече в Supercharge мрежата и да ускори нейния растеж. "Основният фактор, който ще окаже влияние върху променящата се такса, ще бъде регионална цена и достъпност на електричество около всяка една наша станция", се казва още в изявлението на Tesla. 
Подкрепи Economic.bg