Tesla вече продава по-евтините Model 3 в Китай

Американската компанията планира през втората половина на тази година да произвежда колите в Шанхай

Tesla вече продава по-евтините Model 3 в Китай
Производителят на електрически автомобили Tesla Inc. започна да приема поръчки в Китай за по-евтината версия на Model 3. Базираната в Калифорния фирма заяви, че на китайските клиенти ще им бъде позволено да купуват колите с начална цена от 433 000 юана (64 300 долара). Преди това началната цена за Model 3 в Китай беше 499 000 юана.

Стартът на продажбите е по-рано от предварително заявеното. По-рано тази година Tesla съобщи, че планира да започне да доставя Model 3 на клиенти в Китай през март.

В момента компанията внася всички автомобили, които продава в Китай, но е в процес на изграждане на фабрика в Шанхай, която ще произвежда Model 3.

През октомври компанията съобщи, че продажбите ѝ в Китай са паднали, след като през юли Пекин повиши тарифите за внос на автомобили от САЩ на 40%. В последствие, след разговор между Доналд Тръмп и Си Дзинпин, митото бе ограничено временно до 15%, но ако няма окончателно споразумение между Пекин и Вашингтон, от началото на март тарифите отново ще бъдат увеличени.

Tesla коригира цените на американските си коли в Китай, за да ги направи достъпни в страната. Стъпката е стимулирана и от нарастващата местна конкуренция на Nio Inc, Byton и XPeng Motors.

Американската компания заяви, че иска да започне производство в своя завод в Шанхай през втората половина на тази година и има за цел да изгражда по 3 000 коли Model 3 седмично.
Коментари: 0