Tesla започва работа по Model Y в завода си в Шанхай

Новият електрически кросоувър е по-нисък клас спрямо Model X

Tesla започва работа по Model Y в завода си в Шанхай

Снимка: БТА

Американският производител на електрически автомобили Tesla официално започна работа по производството на Model Y в новия си завод в Шанхай. Новината обяви самият Илон Мъск по време на официална церемония днес в завода, съобщи Reuters.

Строежът на първата фабрика на автомобилният производител извън Съединените щати започна преди година. А в края на 2019 г. бяха представени и първите 15 произведени коли във фабриката.

Припомняме, че още през 2018 г. основателят на Tesla, Илон Мъск, съобщи, че работата по следващия модел кросоувър, Tesla Model Y, ще започне през 2020 г. Новият компактен електрически кросоувър е по-нисък клас спрямо Model X, но е по-голям и по-скъп. От това, което се знае неофициално досега Tesla Model Y е компактен кросоувър, чиито врати са от типа „крила на чайка“, подобни на тези при Model X. Освен това автомобилът може да се похвали с подобрен автопилот, управляващ се от мощен компютър, чиято производителност е 40 пъти по-голяма от тези в настоящите модели на компанията.

Коментари: 0