The Macallan представи 78-годишно уиски

Това е най-старото уиски, пускано някога от най-колекционираната марка в света

The Macallan представи 78-годишно уиски

Снимка: Unsplash

Macallan представи чисто нов набор от 6 различни уискита, част от новата поредица The Red Collection. Най-вълнуващата част? От тях два вида са най-старите уискита, пускани някога от най-колекционираната марка уиски в света, предава сп. Forbes.

Наскоро обявеният комплект включва 6 различни бутилки, The Macallan 40 Year-Old, Macallan 50 Year-Old, Macallan 60 Year-Old, Macallan 71 Year-Old, а след това и две уискита на възраст 74 години и 78 години. Последните две са най-старите издания, правени някога от The Macallan, отбелязващи важен момент за световната уиски индустрия.

С поглед към течността, всяко издание е създадено и подписано от Кирстин Кембъл, наскоро назначеният за главен производител на уиски в дестилерията на компанията, който е и първата жена в историята, заемаща тази роля.

„Създадено от някои от най-старите и редки бъчви в света, невероятна привилегия е да подготвите The Red Collection, върхът на портфолиото на Macallan“, казва Кирстин Кембъл, майстор на уискито в The Macallan.

Всяко издание ще съдържа много ограничен брой бутилки, подробности за продажбите тепърва ще бъдат обявявани. Отвъд стандартните комплекти са създадени два комплекта с уникални, илюстрирани етикети. Първият комплект ще остане в архивите на The Macallan, докато вторият ще бъде пуснат на търг от Sotheby’s от 22 до 31 октомври. Средствата от търга ще отидат за лондонската благотворителна организация City Harvest, която дава излишъка от хранителната индустрия на хората в нужда от целия град, като прави 80 хил. ястия седмично.

Коментари: 0