Топ 10 на най-харесваните места в Италия

Те са любими дестинации за милиони туристи

Топ 10 на най-харесваните места в Италия

Снимка: Worth seeing

6348 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Италия е изключително интересна страна с много забележителности и история. Тя притежава изключително колоритни и интересни места и определено си струва да я посетите. Вижте най-популярните от тях:
10. Каналите на Венеция
Градът представя красивата италианска архитектура, на която може да насладите като си направите разходка с гондола по Големия канал.
9. Колизеумът в Рим 
Една от най-посещаваните дестинации в света е Рим. Колизеумът е задължително място за посещение, което всяка години събира хиляди туристи.
8. Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Флоренция
Символ на Флоренция е красивата катедрала, която е най-посещаваното място от туристите на града. Архитектурата й е изключително популярна и запомняща се.
7. Градът на Помпей, Кампания
Градът на Помпей е един от най-прогресиращите градове през 79 г.пр. Хр. Днес е една от най-популерните туристически атракции на Италия. 
6. Пиаца дел Кампо, Сиена
Пиаца дел Кампо е познат като историческият център на Сиена. Площадът е изключително красив, както и архитектурата на сградите около него.
5. Крайбрежието на Амалфи
Крайбрежието на малкото градче Амалфи е с живописна красота. Градчето е разположено по склона на скала, която стига до брега.
4. Езерото Комо
От близо 100 година тази дестинация е доста популярна. Тя предлага комбинация от хубаво време, свеж въздух, вода, планини. Около езерото има построени атрактивни вили още от ерата на римляните. 
 
3. Наклонената кула в Пиза
Кулата е издигната за период от 177 години. След построяването й, тя започва да потъва надолу заради лошо положените основи. Редица инженери и строители са се опитвали да намалят наклона, но до този момент е неуспешно.
2. Манарола, Чинкуе Тере
Манарола също е един от най-старите градове. Въпреки липсата на модерна архитектура, мястото има своя неустоим чар.
1. Базиликата Свети Петър, Ватикана
Тази италианска ренесансова църква е една от емблемите на Рим. Една от най-известните скулптури в нея, е тази на Пиета, създадено от Микеланджело в периода 1499-1500 г.
Подкрепи Economic.bg