Топ 10 на туристическите атракции, истински капани за туристи

Посетителите редовно и умишлено попадат в тях

Топ 10 на туристическите атракции, истински капани за туристи

Много пъти си представяме екскурзиите с идилична атмосфера, отдалечени кътчета и романтични разходки с любимия човек, докато се наслаждаваме на известни гледки и забележителности. Но излиза, че за да стигнем до там, за да влезем или за да се качим, трябва да прекараме часове в претъпкани опашки от нетърпеливи хора. Ето някои от най-известните туристически дестинации, които често се оказват загуба на време и пари. 

10. Емпайър Стейт Билдинг

Тази емблематична за Ню Йорк сграда изглежда изумително отвън и предлага същата гледка към града отвътре. Но за да стигнете до горе, трябва да преминете през 86 претъпкани етажа, което прави посещението изморително и разочароващо.

9. Разходка с гондола във Венеция

Определяна като най-романтичното нещо в света, една кратка разходка може да струва над $100. Тя обаче, определено не си струва парите, въпреки, че е изключително популярна.

8. Бларни Стоун, Ирландия

Легендата разказва, че ако целунете камъка ще бъдете благословени за дълго време. Легендата е интересна, но целуването на камъка никак не е. Дълго време ще чакате на опашка, само за да целунете скала, която е била целуната от хиляди хора преди вас.

7. Нанкин, Шанхай

Този район е много известен с магазините си и се смята за един от най-добрите шопинг центрове в Китай. Магазините обаче са същите навсякъде, а и не продават нищо, което няма да намерите в другите райони.

6. Центърът на Токио, Япония

Центърът на този динамичен град изглежда атрактивно за някои, но за други може да е истински кошмар да се премине през него, заради огромните тълпи от хора.

5. Музей "Великобритания през войната", Лондон

Тук идват много хора всяка година, които се интересуват от Втората световна война. Автентичността на експонатите, обаче, е спорна. Много по-добре е да посетите бункера на Чърчил, който е в близост.

4. Водопадът на река Дън, Ямайка

Той наистина е невероятен и би бил страхотно място за отмора, ако не бяха стотиците туристи, които развалят мястото. Тълпите се опитват да се качват нагоре, туристическите гидове събират групите си и ги карат да ги следват по скалата. Това прави гледката и мястото не особено специални.

3. Площад Сан Марко, Венеция

Там е пренаселено. Това е така, защото площадът е една от малкото дестинации във Венеция на сушата. Атмосферата вътре е като на претъпкан концерт.

2. Тауър, Лондон

Забележителността е на повече от 1000 години и е била използвана за затвор. Днес хората се тълпят отпред, за да влязат и да видят кралското съкровище. Дори и да резервирате билетите си месеци по-рано, не би помогнало особено.

1. Таймс Скуеър, Ню Йорк

Един от символите на града е просто кръстовище, претъпкано с хора и коли. Таксита, множество други автомобили, шарени рекламни билбордове и безброй хора, не го правят особено красиво място. 

Коментари: 0