Тръмп инвестира хиляди долари в интернет домейни

Американският президент притежава адресите NoMoreTrump.com и TrumpArmy.com

Тръмп инвестира хиляди долари в интернет домейни
1252 ~ 1 мин. четене

Американският президент Доналд Тръмп е инвестирал в хиляди домейни с течение на годините. Общият им брой е 3 643. Поддръжката им годишно струва около 36 хил. долара при средна цена от 10 долара за .com домейн.

Дали за потенциални бизнес начинания, кампании или просто в опит да бъде на крачка пред критиците си, Тръмп е закупил интернет адреси като DonaldTrumpSucks.com, IHateTrumpVodka.com, TrumpRussia.com, и TrumpFraud.org.

Разследване на CNN Money разкрива, че само през периода на президентската му кампания са закупени 93 домейни. Част от огромното портфолио от адреси на президент са TrumpEmpire.com и TrumpScam.com, както и TrumpNetworkFraud.com, TrumpNetworkPyramidScheme.com, и TrumpNetworkPonziScheme.com.

През 2015 г. Business Insider публикува подобно разследване, в което се посочва, че сегашният президент също притежава LiveTheTrumpLife.com, TrumportunityKnocks.com, както и TrumpOrganizationSucks.com.

Тръмп все още притежава имена на домейни и на свой неуспешни бизнес начинания като TrumpVodkaSucks.com. Адресът е свързан с марка водка, която е спряна от продажба заради липса на желаещи да я консумират, пише онлайн изданието Gizmodo. Сред интересните интернет имена са и NoMoreTrump.com и TrumpArmy.com. Странно е, че американският президент не е бил достатъчно далновиден и да стане притежател и на ImpeachTrump.com.

Подкрепи Economic.bg