Тръмп обяви санкциите срещу Иран в стил Game of Thrones

Малко по-късно HBO реагира на изказването на Тръмп

Тръмп обяви санкциите срещу Иран в стил Game of Thrones

Снимка: Twitter/DonaldTrump

"Санкциите идват" обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, заимствайки днес култова реплика от известния телевизионен сериал "Игра на тронове", за да приветства предстоящото възстановяване на санкциите срещу Техеран, отменени в рамките на ядреното споразумение от 2015 г., от което Вашингтон впоследствие се оттегли.

В Twitter Тръмп публикува, без друг коментар, плакат, на който той върви, облечен с тъмносин костюм и червена вратовръзка, главата му е извърната, а надписът гласи "Санкциите идват", което е заимствано от "Зимата идва" - заглавието на първия епизод от хитовия сериал. На плаката се уточнява, че "санкциите идват на 5 ноември".

Малко по-късно HBO реагира на изказването на Тръмп: "Ние бихме предпочели с търговската ни марка да не се злоупотребява за политически цели

По-късно днес САЩ официално потвърдиха, че в понеделник, 5 ноември, ще възстановят всички санкции срещу ислямската република, които бяха отменени в рамките на споразумението на Техеран с великите сили, забраняващо на Иран да разработва ядрено оръжие. Първият пакет от наказателни мерки вече беше възстановен през август.

"Игра на тронове", продукция на канала НВО, догодина ще завърши с осмия си сезон. Това е най-награждаваният сериал в историята на американските телевизионни награди "Еми". Сериалът има огромен успех и фенове в цял свят.

Коментари: 0