Тръмп разрушава най-ценната марка на Америка, смята шефът на Uber

Дара Косровшахи се определя като човек, изживял \"американската мечта\"

Тръмп разрушава най-ценната марка на Америка, смята шефът на Uber

Снимка: БТА

1980 ~ 2 мин. четене
Изпълнителният директор на Uber Дара Косровшахи се определя като човек, изживял  „американската мечта“. Според него това понятие с времето се е превърнало в най-ценната марка на Съединените щати, която обаче настоящият президент Доналд Тръмп разрушава с действията си. 

Шефът на Uber споделя пред CNN, че „американската мечта“ е най-невероятният бранд в света и всеки знае какво означава това. „Късметлия съм, че емигрирах в Съединените щати във време, когато САЩ приветстваха това“, коментира той. Според него отношението на администрацията към имиграцията води до разрухата на марката „американска мечта“. 

Косровшахи коментира решението на властта да ограничи популярната H-1B визова програма, която привлича хиляди индийски инженери в Силициевата долина. Той е категоричен, че САЩ трябва да направи необходимото, за да приветства тези „невероятни“ служители, които са сред основните фактори за напредъка в сектора. 

„Ако Америка знае какво е добро за нея от дългосрочен план – от демократична гледна точка и от гледна точка на уменията, то ще направи това, което е правилно“, казва Косровшахи. Според него това означава САЩ да бъде приветлива страна за хората, които искат да влязат в нея. „Не мисля, че страните могат да се подобрят, като затворят вратите си“, казва още той.

Косровшахи пристига в страната като ирански бежанец, когато е на 9 години. Трябва все пак да се отбележи, че той идва от заможно семейство, обучава се в някои от най-добрите училища от Бръшляновата лига в САЩ, а членове на неговото семейство са шефове в Google. Преди и той да се превърне в едно от имената в индустрията, Косровшахи е работил във финансовия сектор. Пътят му дотук е пъстър и изпълнен с перипетии.
Коментари: 0