Тръмп все пак ще посети Лондон тази година

Вероятно лидерът няма да се срещне с кралицата на Обединеното кралство

Тръмп все пак ще посети Лондон тази година

Снимка: Twitter

Американският президент Доналд Тръмп все пак планира да посети Великобритания на официална визита през 2018 г., съобщи британското правителство в четвъртък.

Това стана ясно след разговорите между Тръмп и британския премиер Тереза Мей на икономически форум в Давос.

В изявление Белият дом пише, че това ще бъде "работно посещение", a според медиите вероятно лидерът няма да се срещне с кралицата на Обединеното кралство.

Според „Даунийнг стрийт“ 10 служителите в САЩ и Великобритания са били инструктирани да "работят заедно за финализиране на подробностите около посещението на президента в Обединеното кралство по-късно тази година".

През декември миналата година британските медии написаха, че американските дипломати отказват да планират посещение на американския президент в Обединеното кралство през следващите месеци поради скандал с публикациите му в Twitter.

Доналд Тръмп пропусна и откриването на новото американско посолство в Лондон в средата на януари тази година. Той критикува решението за преместването на дипломатическата мисия в друга сграда. В свой пост в Twitter той нaписа, че няма да дойде в Лондон, за да отвори посолството, тъй като го смята за лоша инвестиция. "Причината, поради която отмених пътуването си до Лондон е, че не съм голям фен на администрацията на Обама, тъй като продадохме може би най-добре разположеното и най-доброто посолство в Лондон, само за да го построим на ново място за 1.2 млрд. долара. Лоша сделка”, каза Тръмп. Решението му тогава бе подкрепено от кмета на британската столица Садик Хан. 

Коментари: 0