Трети зам.-кмет напусна Столична община през тази година

Зам.-кметът по строителство инж. Цветан Божинов е подал оставка

Трети зам.-кмет напусна Столична община през тази година

Снимка: Столична община

Досегашният зам.-кмет в направление „Обществено строителство“ инж. Цветан Божинов е подал оставка по лични причини вчера, която е била приета от кмета на София Йорданка Фандъкова. Неговото място заема инж. Ангел Джоргов, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това е третият зам.-кмет, който напуска Столична община от началото на годината. Преди него през пролетта оставка подаде зам.-кметът с ресор „екология“ Десислава Билева, а по-късно и зам.-кметът по дигитализация Владимир Данаилов.

През април тази година инж. Джоргов беше избран за член на Съвета на директорите на „Метрополитен“ ЕАД. С доклад на кмета на София Йорданка Фандъкова днес той ще бъде освободен от тази длъжност с решение на Столичен общински съвет и ще може да поеме поста на зам.-кмет по строителството.

Инж. Джоргов е доктор по подземно строителство. От 2008 г. работи в общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД по изграждането на различни участъци на столичното метро. От  2016 г. е зам-началник управление „Инвестиционна дейност“ и зам.-ръководител на проекта за Трета линия на метрото.

Подалият оставка инж. Божинов оглави общественото строителство в София в края на миналата година. Той застана начело на напълно ново направление в общината, което бе открито заради проблемите с големи публични проекти. При представянето на Божинов Йорданка Фандъкова заяви, че избира него, защото има 30-годишен опит в сферата.

Коментари: 0