Третият лъч на метрото стартира с нови информационни табели (снимки)

Официалното откриване на станциите е насрочено за утре и в първия ден ползването им ще е безплатно

Третият лъч на метрото стартира с нови информационни табели (снимки) 4 Снимки

Снимка: Спаси София

Нови модерни табели за информация на пътниците в метрото ще посрещат всички ползващи новата линия от утре, съобщиха от „Спаси София“. Официалното откриване на първия етап от третата линия на метрото е насрочено за утре, 26 август, припомни изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев в ефира на БНТ.

В експлоатация ще бъде пуснат първия етап от третия лъч на метрото, който включва 8 км с 8 станции от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“. Отсечката ще бъде открита от станция „Медицински университет“, а в първия ден на откриването след 14:00 ч ползването на новата отсечка ще бъде безплатно.

При разработката на новия Стандарт за визуална информация в метрото основната цел е била да се предостави унифицирана информация, която да помогне за бързо, удобно и лесно ориентиране на пътника в града.

На всички нови станции на линия М3 е поставен пълен подбор на визуалните елементи. Поставени са карти на цялостната мрежа на градския транспорт, а за улеснение на прекачванията и ориентацията, на станциите са разположени и подробни карти на районите, като са нанесени и всички спирки, както и линиите на наземния транспорт, които ги обслужват.

Новият визуален стандарт е базиран на най-добрите, успешни и модерни световни практики, но получи и своя собствена, софийска идентичност. Табелите са контрастни, светли, лесно четими и двуезични. Те дават модерна и изчистена визия на нашето метро и допринасят за лесната ориентация на жителите и гостите на София, споделя Гергин Борисов от "Спаси София", който участва в разработването на новите табели. Той уверява, че предстои подмяната на старите табели в действащото метро, започвайки с трансферните – Седрика, НДК и СУ.

Разработени са и нови звукови съобщения на английски език. Те съдържат повече информация за връзки с другите линии на метрото, летището и жп гарите в София.

Коментари: 0