Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

Той коментира днешните съвместни действия на трите „стари“ политически формации в парламента

Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

Снимка: Стопкадър

Автор: Economic.bg

ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо „Има такъв народ“ трябваше да върне мандата. Това написа председателят на партията Слави Трифонов, който коментира днешните съвместни действия на трите „стари“ политически формации в парламента, които не позволиха да има заседание днес и да бъдат гласувани окончателно промените в Изборния кодекс и намаляването на партийните субсидии от 8 на 1 лев.

От БСП коментираха след проваленото заседание, че са го направили, тъй като новите формации не включват в дневния ред социално-икономическите мерки на социалистите. Корнелия Нинова иска да бъде внесена актуализация на държавния бюджет, за да бъдат заложени всички необходими мерки и тогава ще излязат от негласната коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това в рамките на 45-ия парламент обаче може да се случи само от правителството  в оставка. То отказва, т.е. БСП знаят, че няма как да се случи.

Христо Иванов от „Демократична България“ заяви, че от днес официално България е в политическа криза.

Председателят на Народното събрание Ива Митова насрочи за утре извънредно заседание на парламента само с две точки – разглеждане на окончателните промени в Изборния кодекс и приемане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Коментари: 0