Целта ми е „Минстрой” да е на челно място в световния добив

Специална награда Почетен златен знак на КРИБ

Проф. дтн Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг”:

Целта ми е „Минстрой” да е на челно място в световния добив

Снимка: сп. Икономика

Автор: Александра Сотирова

Наградата дава оценка за изминалите години и постигнатите резултати. Разбира се, че отличието тежи и е отговорност. Това се допълва още повече от факта, че за мен КРИБ е институция и светиня. Затова е и огромно удоволствието да получа тази статуетка.

Наградата е заслужена, тъй като през всички тези години „Минстрой” непрекъснато се развива. Имаше период, в който цялата индустрия в България беше ликвидирана - между 1990-2000 г., и след това започна наново възраждане на икономиката. Днес гледах материалите от 60-ата годишнина на компанията и виждам колко много сме се развили през последните 5 години. Преди няколко години сме имали 2500 служители, днес те са 4000. Развиваме се добре в индустрията и гоним световни показатели. Това е тежестта, когато има 4000 човека, които работят денонощно, когато имаш огромни инвестиции, които са стотици милиони, това е отговорната работа. 

Аз работя с перспективи, мога да кажа какво ще се случи в следващите 5 или 10 години, и с времето увеличавам тези хоризонти. През следващите две години очаквам да имаме развитие с още три нови рудника в Балканския регион. Очаквам на следващата кръгла 70-годишнина вече да сме на челно място в световния добив на оловно-цинкови руди. Това е моята цел, моята мечта и мисля, че тя е реалистична. 

Коментари: 0