Цветанов: Може да не приемем оставките на тримата министри

Според зам.-председателя на ГЕРБ има сериозна подкрепа за министър Николай Нанков

Цветанов: Може да не приемем оставките на тримата министри
844 ~ 1 мин. четене
Оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков може и да не бъдат приети и те да останат на поста. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за bTV.

„Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедурата. Парламентът трябва да гласува, когато одобрим заместниците им. В понеделник ще има нов коалиционен съвет и тогава ще се влезе в детайли“, посочи той.

Цветанов направи паралел с останалите на поста след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков. „Тогава видяхме настроенията на обществото и след разговори премиерът не продължи процедурата. В понеделник ще водим дискусията. Всеки министър, когато полага клетва, е с оставката в джоба си, участието във властта не е гарантирано“, коментира той.

Според Цветанов има сериозна подкрепа за министър Николай Нанков. Той напомни, че вчера половината от кметовете на ГЕРБ „спонтанно“ изразиха подкрепа за Нанков.

„Премиерът не взима еднолично своите решения“, увери Цветанов. „Това, че някои пресъздава фактите по този начин е друго. В момента всеки един проблем в държавата всеки го адресира до премиера Борисов. Затова съм по-критичен към вицепремиерите и сега всеки работи, но не се дава гласност на това, което се случва“, добави той, коментирайки твърдението на Валери Симеонов, че Борисов управлява еднолично.
Подкрепи Economic.bg