Уиски на Lidl за $18 бе обявено за най-доброто на света

Собствената марка на веригата победи по-скъпите си конкуренти в World Whiskeys Awards

Уиски на Lidl за $18 бе обявено за най-доброто на света

Снимка: Pixabay

65139 ~ 1 мин. четене

Бутилка уиски, струваща само 13.49 паунда (17.98 долара) в Lidl, е получила наградата „Най-добро шотландско уиски“ в тазгодишното издание на World Whiskeys Awards. Високата оценка за Queen Margot Blend е дадена от жури, в състава на което има повече от 40 международни експерти, пише Business Insider. Те са взели проби от марки уиски от цял свят.

World Whiskeys Awards е ежегодно събитие, което отличава „най-добрите от всички международно признати марки напитки“.

Шотландското уиски Queen Margot Blend е собствена марка на Lidl и се произвежда по традиционни методи, включващи малцуване, смесване, ферментация, дестилация и зреене. Съдържа изсушени кайсии и сливи, а вкусът „омеква“ в продължение на осем години в дъбови бъчви.

Уискито се прави от три основни съставки: вода, малцов ечемик и дрожди. След като ечемикът е изсушен, той се смесва с гореща вода, за да се направи „каша“. След това тя ферментира и се дестилира преди да се постави в дървени бъчви за узряване.

Това не е първият път, в който Lidl триумфира в надпревара за алкохолна напитка. През април миналата година Hortus Artisan Dry Gin победи доста по-скъпи конкуренти при дегустация в Истанбул.

Подкрепи Economic.bg