Уникредит Булбанк е с нов главен изпълнителен директор

Теодора Петкова вече ще отговаря за звената на италианската банка в цяла Източна Европа

Уникредит Булбанк е с нов главен изпълнителен директор

Снимка: Уникредит Булбанк

10136 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Най-голямата банка в България – Уникредит Булбанк – има нов главен изпълнителен директор. До рокадата се стига, тъй като досегашният – Теодора Петкова – вече ще отговаря за подразделението на италианската банка в целия регион на Източна Европа. Петкова ще се занимава с бизнеса в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично в Русия.

Начело на финансовата институция в България сега застава Цветанка Минчева, която поема и длъжността председател на Управителния съвет. Изборът за нейното назначение е взет днес от Надзорния съвет, но подлежи на одобрение от Българската народна банка. До вписването на Минчева в Търговския регистър, Петкова ще заема и двете позиции.

Понастоящем Цветанка Минчева е зам.-главен изпълнителен директор в Уникредит в Румъния. Тя започва кариерата си в българското звено на италианската банка през 2001 г., като е заемала различни търговски и мениджърски позиции. От 2013 до 2017 г. тя е директор „Банкиране на дребно“ и член на Управителния съвет в Уникредит Булбанк. След това става директор „Глобално банково обслужване“, преди да приеме мениджърската позиция в Румъния. Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

Подкрепи Economic.bg