Уорън Бъфет вече купува акции на Amazon

През годините той е признавал, че това е пропусната възможност

Уорън Бъфет вече купува акции на Amazon
Уорън Бъфет е казвал от години, че "е пропуснал" Amazon. Но вече не. Бъфет разкри снощи, че Berkshire Hathaway купува акции на Amazon, отбелязвайки, че точната сума ще бъде разкрита в тримесечния доклад на Berkshire до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ по-късно този месец.

"Един от колегите в офиса, който управлява пари ... купил акции на Amazon", каза Бъфет в интервю за CNBC. Той реферира към някой от най-добрите инвестиционни мениджъри на Berkshire Hathaway - Тед Уешлър или Тод Комбс, според CNBC.

Бъфет е добре известен с това, че не е най-големият фен на технологичните акции. Но той не крие своето възхищение от Amazon и Джеф Безос, като непрекъснато хвали компанията за електронна търговия и нейния главен изпълнител по време на годишните срещи на Berkshire Hathaway.

"Да, аз съм фен, и съм бил идиот, че не купувам" акции на Amazon", каза Бъфет преда CNBC. 

Миналата година фондът на Бъфет обедини усилия с Amazon и JPMorgan Chase в създаването на собствен здравен фонд.

Berkshire Hathaway изостава от пазара тази година. Книжата на компанията са нараснали само с 6.6% през 2019 г., в сравнение с близо 18% печалба за индекса S&P 500.

Някои от любимите акции на Бъфет - най-вече Wells Fargo и Coca-Cola - са с по-ниски резултати. 

Друг основен избор, Kraft Heinz, е категорично бедствие, което се срина с 25% тази година.

Една от любимите акции на Бъфет и голям победител тази година е другата технологична компания: Apple. Berkshire Hathaway притежава около 250 милиона акции на Apple, което прави фондът втория по големина инвеститор в компанията от Купертино. Акциите на Apple се повишиха с над 30% тази година.
Коментари: 0