В бюджета липсват мерки за увеличение на доходите

Липсата за борба с дефлацията е основният му недъг, смята президентът на КНСБ Пламен Димитров

В бюджета липсват мерки за увеличение на доходите

„Основният недъг на бюджет 2015 е, че не предполага никакви мерки за борба с дефлацията, а тя е основният бич в икономиката. България за втора година се намира в дефлация и това удря много предприятия и работни места. В бюджета липсват мерки за увеличаване на доходите“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в „Здравей България“ по Нова ТВ.

„През последните месеци имахме срещи с наши представители и основният въпрос, който те поставиха, бе как ще продължи пенсионната реформа и дали има реална възможност възрастта за пенсиониране да бъде замразена“,  каза още Димитров.

По думите му на фона на безработицата това създава огромни проблеми на много хора. „НОИ изчислява, че заради утежнението на възрастта на година между 15 – 20 хил. души не могат да се пенсионират“, поясни синдикът.

Той обясни, че замразяването на възрастта по данни на НОИ ще коства на държавата около 18 млн. лв. „Толкова ще струва пенсионирането на 15 хил. души. Ако за това става дума, на фона на тези милиарди, които похарчихме, за да спасяваме банки, това не би трябвало въобще да е проблем, който да коментираме“, категоричен е президентът на КНСБ.

Коментари: 0