В Турция ще снимат филм за опита за преврат

Неговото име е „Долината на вълците: Преврат”

В Турция ще снимат филм за опита за преврат

Турската филмова компания Pana Film ще снима филм за опита за преврат в страната, става ясно от съобщение в социалната мрежа.

„В отговор на искане от зрителите да се заснеме филм или сериал за опита за преврат нашата компания взе решение за снима филма „Долината на вълците: Преврат”, пишат от компанията.

Франчайзът "Долината на вълците" в миналото многократно е критикуван и стана причина за дипломатически скандали. Основният герой на сериала и свързаните с него филми - агент на турските тайни служби, които се борят с терористични групи. Очаква се, че в новата лента, той ще се изправи срещу метежниците.

През 2010 г. сериалът стана причина за дипломатически скандал между Турция и Израел. Според властите в Тел Авив сериалът е „антиизраелски“.

По-рано стана ясно, че TRT World планира да направи документален филм за опита за военен преврат в страната."Ние ще продължим да информираме света за реалностите на преврата и какво се случи в Турция в документален филм," - каза директорът на новините Фатих Ер.

По време на опит за военен преврат на 16 юли турската компания TRT бе нападната от военните, които нахлуха в телевизионното студио и телевизията излъчи изявлението им на живо. 

Коментари: 0