Ваксини вече ще се поставят и в два мола в София

Те ще работят в съботните и неделните дни от месец юни

Ваксини вече ще се поставят и в два мола в София

Снимка: Facebook/Yordanka Fandakova

3824 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Столична община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини срещу коронавирус. Те ще бъдат разположени в големите търговски центрове – мол Paradise и мол Serdika. Решението е взето на среща между кмета на София Йорданка Фандъкова и управителите на двата търговски обекта, информира БНР.

Кметът на София поясни, че инициативата е на самите молове. Те предоставят помещенията, а Столичното РЗИ и Столичната община ще осигурят лекарски екипи и ваксини.

По този начин „зелените коридори“, които общината отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 7, като четири от тях са в няколко парка и един, чието разкриване бе обявено днес, ще бъде разположен на Летище София – Терминал 1.

По-рано днес Фандъкова обяви в социалните мрежи, че предстои разкриването на пунктове за ваксинация в големите търговски обекти, но не обяви в кои.

Мобилните пунктове в търговските обекти ще работят в съботните и неделните дни от месец юни.

До момента ваксинация в парковете са получили около 3200 души.

За мен е важно да дадем лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу COVID-19, да го направят. Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове“, написа Фандъкова.

 

Подкрепи Economic.bg